Een nieuwe termbank maken

De beheerder van de TermBeheerder kan een nieuwe termbank maken door op de 'Acties'-knop rechtsboven te klikken en dan 'Een termbank toevoegen' te selecteren. Vervolgens kun je de naam en beschrijving van de nieuwe termbank invullen en de termbankstructuur aanpassen.

  • Vooringestelde talen Termbank:

De taalinstellingen van de termbank bepalen welke taal gebruikt zal worden in de termbank. Gebruikers zullen alleen de terminformatie zien voor de talen die hier ingesteld zijn.

  • Privacy Termbank:

Deze instellingen bepalen de privacyinstellingen van de termbank. Door de instellingen naar publiek te zetten, is de termbank zichtbaar voor alle gebruikers, ook de externe gebruikers.

  • Template Termbank:

De termbank templates zijn een aantal vooringestelde instellingen. Je kunt zien welke velden actief zijn in welke template door deze te selecteren. Als er veranderingen worden aangebracht aan de veldstructuur na het selecteren van een template, wordt de instelling van de template veranderd in 'Custom'. De velden die horen bij elk van de veldinstellingen zijn beschreven in overzicht van de templates van de TermBeheerder.

  • Vooringesteld onderwerp:

Het is mogelijk om een aantal vooringestelde onderwerpen te definiëren. Als de checkbox 'Gebruikersonderwerpen toestaan' niet is aangevinkt, dan kunnen gebruikers alleen kiezen uit de vooringestelde onderwerpen als ze een termingang toevoegen. Bijvoorbeeld, de termbankbeheerder kan ervoor kiezen om een termbank te maken die alleen termingangen bevat die gerelateerd zijn aan het vooringestelde onderwerp 'auto's'.